dijous, 23 d’octubre del 2014

Tots Som Jove

El cartell de l'acte.
Tots Som Jove. Aquest és el títol de l'esdeveniment de participació de la colla que vam posar en marxa a principis de l'agost passat en la seva primera edició i que vam repetir ahir dimecres en la seva segona edició.

Una activitat novedosa, gairebé un experiment, que va més enllà de l'assemblea perquè és menys encarcarat i protocolari, és sense papers ni powerpoints, és obert, participatiu, de debat... és més un fòrum, una àgora, un punt de trobada, on tothom es pot explicar i expressar les seves inquietuts, desitjos, preocupacions. I on tothom que ho vulgui es pot fer una mica més seva la Jove. 

Perquè és ben clar que hi ha d'haver una Junta que treballi i que prengui decisions, però també és ben clar que és injust fer recaure tota la pressió en ells quan, a la colla, es forma la pinya del castells amb la unió de tots els braços. De tots. Aleshores, perquè no? Fem un coixí amb totes les opinions perquè els responsables de la colla puguin treballar amb més suport de tots.

Un esdeveniment que ens vam plantejar a mode de prova, el passat agost, per resoldre unes inquietuds internes. El resultats els tenim als morros: des del 15 d'agost, que vam recuperar el 4 de 7, mireu tot el que hem fet! No és una causa directa, és clar, però tot ajuda. A la feina feta a l'assaig també hi ajuda l'aspecte mental, la confiança, el benestar i el sentir-te molt particip de la colla.

Més de 50 persones van assistir ahir al Tots Som Jove a Cal Peitabí. (Foto: Àngela Valls)

Algú pot pensar que això només val per moments de crisi: és al contrari, quan més val és en moments de calma, perquè aleshores pots parlar, opinar, debatre i mirar endavant amb molta més perspectiva, molt més camp i molt més horitzó.

Aquest també és un dels motius del perquè, quan es va fundar la colla, l'any 2010, es va fer sota un lema: "modernitat i tradició". Benvingudes iniciatives modernes com aquesta i que siguin així d'acceptades per la colla.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada