dilluns, 5 de gener del 2015

Iniciant un any important




Sí, serà un any important el que tot just acabem de començar...

Un any 2015 on celebrarem, dia per dia el 14 de novembre, 5 anys de la nostra primera actuació, a Manresa. Bufarem les espelmes d'un pastís que, malgrat els vents, les tempestes, els taurons, l'onatge i les averies que hem tingut al vaixell, fins i tot amb alguna via d'aigua que hem pogut tapar a temps, complirem amb molta molta alegria i celebració. I merescudament, no en dubteu, perquè tots hi hem posat una mica del nostre esforç en remar i tirar endavant un projecte de colla que, encara que no es coneix fora de la nostra coberta, té molta càrrega sentimental i de valors a les bodegues del la nau. I això, en el món casteller que toca tant de peus a terra, no sempre és sinònim d'èxit, però, fins ara, ho hem intentat i ho hem aconseguit!

Un any en que tindrem un canvi i una nova Junta Directiva prendrà el relleu als quatre anys dels equips liderats per Manel Cantón a la part tècnica i Manel Trias a la part social. Els "Manels", com se'ls anomena en alguna ocasió, tanquen una etapa dura d'engegada de la colla començant de zero i arribant, en només 4 anys, a fer castells de nivell com la torre de 7 i a poder posar en marxa un local propi, imprescindible en un entorn d'alta exigència i competència com el que acull la Colla Jove vilafranquina. Ells dos han estat al capdavant d'uns equips de gent (fet que sovint s'oblida) que ha fet feina de debò i molt ben feta per a poder assolir aquestes fites. I aquesta nova etapa que s'obrirà portarà sang i idees noves, força i vitalitat que tota renovació porta, seguint una traça continua però remant igual o més fort.

Divendres 9/1 es presentarà la nova candidatura a la Colla.

Un any 2015 on Vilafranca assumeix ser la capital de la cultura catalana 2015. Veurem quines sorpreses ens depararà, nosaltres ja ens n'esperem més d'una que, segur, està al forn i ni coneixem. Ens referim a l'àmbit casteller que és el que ens afecta, és clar. La nostra innocentada d'aquest any tenia un punt de crítica amb aquesta manera de fer òpaca, de rumors, whatsapps i trucades. Però la realitat, a dia d'avui, és que ningú ens ha dit res del tema casteller el 2015 i, seguint amb les metàfores marineres que estan tant de moda gràcies al president Mas, cadascú rema per la seva banda. Bé, uns remen, altres van a vela i altres van amb motor fora-borda. Res a dir excepte que seria una mica lògic que cada vaixell sabés cap on ha de remar o dirigir les veles o el timó i, també, que no només es posi carburant al que té motor i els altres se'ls deixi a la deriva... La veritat és que en la ocultació i desinformació plana en aquest tema (només cal llegir la redacció d'aquesta nota de premsa per veure que el tema es mareja de mala manera) i l'únic que ens ha arribat (i ho va dir el regidor Gusi el dia de la presentació) és que volen fer alguna cosa en l'ambit de la internacionalització dels castells. Però en el document de Proposta d'Activitats de la Capital Cultural Catalana que va presentar el regidor Gusi fa uns mesos, no hi apareix cap referència als castells i castellers. 

Així doncs, n'estem a l'expectativa i aprofitem per desitjar una bona Capitalitat Cultural Catalana.


Logotip de la capitalitat recentment estrenada.

En cap cas, aquests comentaris volen ser una crítica a tota la gent que està treballant en tots els àmbits d'aquesta capitalitat, però la gestió d'aquest tema que ens toca com a colla castellera de la vila, fa una mica d'oloreta.

Finalment, serà un any que esperem ens porti els nostres millors castells gràcies a que vindran més castellers a la colla i podrem fer millors assajos, millors pinyes, millors festes i millors sortides, tertúlies, sopars i tot el que desitjeu.  

Que es compleixin tots els vostres desitjos!

Bon Any! Bons Reis! I molt Bona Temporada 2015!


Felicitació de Nadal d'enguany.


Curiositat: un dels vilafranquins amb qui quatre dels fundadors van parlar abans de presentar la colla, cap a l'abril de 2010, va ser un ex-casteller que havia estat membre de la desapareguda Colla Jove dels Castellers de Vilafranca. Ell, quan va sentir les explicacions de fundar una nova "Colla Jove" anys després va fer servir una metàfora marinera. Literalment va dir: "entrareu en un mar on no hi deixen navegar". Sembla, doncs, que la metàfora marinera sorgeix fàcilment al parlar de castells.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada